Workshops BSO


Techniek, mode en fotografie 
Waarom hebben wij binnen Buitenpret gekozen om in 2024 workshops aan te bieden aan de BSO-kinderen? We willen kinderen kennis laten maken en ervaringen op laten doen met nieuwe dingen. Op deze manier vergroten we het aanbod voor de kinderen op onze BSO’s. Kinderen ontdekken verschillende activiteiten en technieken die ze niet altijd uit zichzelf bedenken of zouden kiezen.

De workshops zijn verdeeld in 4 blokken en iedere BSO volgt 3 verschillende workshops. Tussendoor is iedere BSO ook een blok ‘vrij’ en wordt er op de BSO een aangepast programma bedacht, passend bij de tijd van het jaar.  Denk hierbij aan o.a. koken, werken met kleuren, enz. 

Vanaf januari tot en met juni 2024 worden drie verschillende workshops aangeboden aan kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Er is in overleg met de kinderen gekozen voor de workshops techniek, mode en fotografie. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar krijgen in deze periode een aangepast programma aangeboden en zullen iedere keer een klein stukje van de workshop volgen. Denk hierbij aan een fotocamera knutselen bij de workshop fotografie of een t-shirt kleuren bij de workshop mode.

Het aanbod van de workshops is een combinatie van één externe workshop (techniek) en twee interne workshops (fotografie en mode). De workshop techniek wordt gegeven in onze werkplaats in Rijswijk en de workshops fotografie en mode worden door collega’s gegeven op de BSO-locaties zelf.

In de periode september 2024 tot en met december 2024 zullen er (nieuwe) workshops gegeven worden aan de leeftijdscategorie 4 t/m 7 jaar. De oudere kinderen volgen dan een aangepast programma.