‘De Buitenpretplaats’

De BSO van Rijswijk heeft een plek gecreëerd waar kinderen zich creatief kunnen ontwikkelen. Een plek waar creativiteit geen grenzen kent. Werken met metaal, hout, leer, steen, karton… alles willen wij mogelijk maken! De ‘Buitenpretplaats’ is een echte werkplaats. Er staan werkbanken met felblauwe bankschroeven en we hebben een aantal metaalbewerkingsmachines geïnstalleerd op handbediening. Er is veel handgereedschap en ook wordt er gewerkt met lijmpistolen en soldeerbouten. Uitdagend, maar veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Lees hier het artikel van de opening in 2020.

De ‘Buitenpretplaats’ is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen die hier onze BSO bezoeken, kunnen ‘s middags gaan creëren, ontwerpen, ontdekken en groots denken! De collega’s van de Pettefletters zie je regelmatig met groepjes kinderen naar de werkplaats toe gaan, maar ook bieden we onze BSO+ kinderen ontwikkelingsgerichte activiteiten aan. Gericht op de persoonlijke behoefte, ontwikkeling en/of ontprikkelen.

 

 

 

 

Bij Buitenpret zijn wij een voorloper in het mogelijk maken van nieuwe situaties waar kinderen uitgedaagd worden om anders te denken; creatief te zijn. Wij leren de kinderen om zelfstandig buiten te spelen, hoogtes in te schatten, te fietsen zonder zijwielen, spelen en knutselen met recyclede materialen. Nu komt daar een prachtige ontwikkeling bij; werken op de ‘Buitenpretplaats’.

 

 

 

 

 

 

Wij als kinderdagverblijf Buitenpret hebben veel contact met de omliggende bassischolen. Sinds 2021 hebben we met een aantal van deze scholen een samenwerking opgezet en bieden we technieklessen aan op onze locatie. We halen de kinderen op uit groep 7 en/of 8 en bieden bij ons op de Buitenpretplaats technieklessen aan. In kleine groepen van max. 12 kinderen. Dit doen we in samenwerking met het VO: Lingecollege uit Tiel.
Op deze manier komen de leerlingen in contact met een stukje techniek en leren ze in een andere omgeving dan de school, te werken aan een stukje technische ontwikkeling. De lessen zijn binnen de schooltijden (maandag-, dinsdag- en  donderdagochtend) en de leerkracht blijft op school. Er is dus of een stukje ontlasting voor de leerkracht (de groep wordt kleiner) of de leerkracht heeft tijd voor overige werkzaamheden. We bieden deze lessen aan in de vorm van een lespakket. Mocht u interesse hebben in dit lespakket of weten wat er exact wordt aangeboden dan kunt u dit pakket downloaden.

 

 

 

 

 

Op dit moment worden we door een aantal bedrijven voorzien van materialen om mee te werken (metaal en hout). Onze dank hiervoor is groot omdat deze materialen kostbaar zijn. Mocht u in de positie zijn om iets voor onze Buitenpretplaats te kunnen betekenen dan horen wij dat natuurlijk graag.

Wij zien de creatieve toekomst van de kinderen met enthousiasme tegemoet!