Buitenpretplaats in Rijswijk

‘De Buitenpretplaats’

De BSO van Rijswijk heeft een plek gecreëerd waar kinderen zich creatief kunnen ontwikkelen. Een plek waar creativiteit geen grenzen kent. Werken met metaal, hout, leer, steen, karton… alles willen wij mogelijk maken! De ‘Buitenpretplaats’ is een echte werkplaats. Er staan werkbanken met felblauwe bankschroeven en we hebben een aantal metaalbewerkingsmachines geïnstalleerd. Alles op handbediening en volkomen veilig voor kinderen.

De ‘Buitenpretplaats’ is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen kunnen hier, wanneer ze dit willen, dagelijks naar hartenlust gaan creëren, ontwerpen, ontdekken en groots denken! Onze collega Nina is mede het brein achter de ‘Buitenpretplaats’.

Bij Buitenpret zijn wij een voorloper in het mogelijk maken van nieuwe situaties waar kinderen uitgedaagd worden om anders te denken; creatief te zijn. Wij leren de kinderen om zelfstandig buiten te spelen, hoogtes in te schatten, te fietsen zonder zijwielen, spelen met andere materialen en nu komt daar een prachtige ontwikkeling bij; werken in de ‘Buitenpretwerkplaats’.

Wij als kinderdagverblijf Buitenpret hebben veel contact met de omliggende bassischolen. Kinderen hebben bijvoorbeeld zelf, als afscheidscadeau, 6 prachtige vogelhuisjes gemaakt. Deze worden ter donatie aangeboden aan hun oude vertrouwde school. Omdat wij graag de samenwerking aan gaan met omliggende basisscholen heeft kinderdagverblijf Buitenpret de ‘Buitenpretplaats’ beschikbaar gesteld voor zulke activiteiten. Er is naar hartenlust geschuurd, getimmerd en geverfd onder het toeziend oog van onze collega. Voor Buitenpret een mooie gelegenheid om te zien of de ruimte aan alle eisen voldoet en voor de kinderen een heerlijke creatieve ochtend met een prachtig eindresultaat.

Voor onze ‘Buitenpretplaats’ zijn wij nog op zoek naar materialen. Wellicht heeft u nog gereedschap wat niet meer wordt gebruikt (denk aan schroevendraaiers, tangen, lijmklemmen) of heeft u een overschot aan schroeven, spijkers of bouten M6, dan zijn wij daar zeer blij mee. We hebben al verschillende materialen mogen ontvangen. Op dit moment worden we ook door een aantal bedrijven voorzien van materialen om mee te werken (metaal en hout). Onze dank hiervoor is groot.

Wij zien de creatieve toekomst van de kinderen met enthousiasme tegemoet!