Dagopvang

Kinderdagverblijf Buitenpret biedt professionele opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. De opvang varieert van het minimaal aantal van 1 dag tot aan 5 dagen per week.

Met een gerust hart naar je werk of aan de studie. De tijd van grote gezinnen en mama dagelijks met de kindertjes thuis ligt inmiddels ver achter ons. Steeds meer ouders kiezen ervoor om samen voor het inkomen te zorgen. Ook de kans om allebei te kunnen groeien in een eigen beroep of een studie is inmiddels bijna overal geaccepteerd.

Kinderdagverblijf Buitenpret biedt dagopvang aan in 3 horizontale groepen.

Baby’s (De Torteltuin)

Onze babygroep heeft per dag ongeveer 11 baby’s tussen de 10 weken en 1.5 jaar oud. Twee of drie gediplomeerde pedagogisch medewerkers begeleiden ze.

Door overleg met de ouders sluiten we aan op het ritme dat het kind thuis heeft. De babygroep is gezellig en huiselijk. Helemaal gericht op de ontwikkeling van de baby. Zo is er onder andere een snoezelhoek, een hoek met een aquarium en genoeg ruimte om lekker rond te rollen, tijgeren en kruipen.

Dreumesen (De Stampertjes)

Onze dreumesgroep bestaat per dag uit ongeveer zestien peuters van 1.5 tot 2,5 jaar oud en zij krijgen begeleiding van twee of drie gediplomeerde pedagogisch medewerkers.

De groepsruimte is dreumesproof ingericht zodat deze veilig en uitdagend is voor deze jonge kinderen. Bewegen is een van de belangrijkste activiteiten van de dreumes; ze leren net lopen, vinden het heerlijk om te kruipen en te klimmen en als ze wat ouder zijn is rennen een interessante uitdaging.

Peuters (De Plukkies)

De peutergroep bestaat per dag uit ongeveer zestien kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Peuters krijgen bij ons een rijke omgeving met materialen en activiteiten aangeboden. Een breed aanbod in materialen en activiteiten draagt er toe bij dat kinderen zich op verschillende ontwikkelingsgebieden kunnen ontwikkelen.

Spelenderwijs leren

Samen leuke dingen doen en plezier maken in een veilige en vertrouwde omgeving. Zo ontdek en leer je spelenderwijs iedere dag weer wat nieuws.
Kinderdagverblijf Buitenpret neemt de verantwoordelijkheid op zich om op een positieve manier bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind.

Dit gebeurt in een omgeving waarin het kind:

  • voldoende aandacht krijgt, plezier heeft en leuk kan spelen
  • omgang met leeftijdsgenoten wordt geboden
  • zich kan ontwikkelen en leert functioneren in een groep
  • wordt begeleid naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
  • fysieke veiligheid en een gezonde verzorging wordt geboden
  • zich welkom voelt in een prettige sfeer.

Voor meer informatie kunt u het pedagogisch beleidsplan hier downloaden

Voor en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Kinderdagverblijf Buitenpret werkt met het programma Uk & Puk. De pedagogisch medewerkers zijn hierin geschoold. Er wordt gewerkt met aantrekkelijke thema’s die dicht bij de kinderen staan. Hierdoor wordt de ontwikkeling en de taal van de kinderen enorm gestimuleerd. Door gebruik te maken van deze methode dagen we kinderen uit om zichzelf te ontwikkelen. Meer informatie over het VVE-programma Uk & Puk kunt u hier vinden.

Inschrijven

Wilt u uw kind direct inschrijven bij Kinderdagverblijf Buitenpret? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Buitenpret? Dat kan natuurlijk ook!

Inschrijven  Kijkje nemen

top