Buiten slapen

In Scandinavische landen weten ze het al heel lang: Buiten slapen is gezond!

Kinderen die buiten slapen maken door het zonlicht meer vitamine D aan. Ook hebben kinderen die buiten slapen minder last van verkoudheid. Dit omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen. Veel kinderen slapen buiten rustiger, dieper en langer.

Buiten slapen is voor baby’s een waardevolle kennismaking met de natuur. De afhankelijkheid van hun zintuigen maakt dat baby’s ruiken, horen, voelen, proeven en zien. En deze zintuigen worden buiten volop geprikkeld. In een buitenbedje hebben kinderen bijv. volop de gelegenheid om te kijken naar de wolken en te luisteren naar de geluiden van buiten. Ook maken ze kennis met veranderende weersomstandigheden.

Kou is niet erg, daar worden de kinderen op gekleed: een dikke slaapzak en/ of deken naarmate de temperatuur lager is. Bij vorst krijgen de kinderen wanten aan en een muts op. Ook kunnen we gebruik maken van een speciale buitenslaapzak. Ouders geven toestemming of zij hun kind buiten willen laten slapen of de voorkeur geven aan een bedje binnen.

Het buitenbedje voldoet aan de wettelijke gestelde Europese normen voor meubilair dat wordt gebruikt in kinderdagverblijven. Door de bijzondere constructie van het bed zijn regen en wind geen spelbreker bij het buiten slapen. Daarnaast is het bed voorzien van een hor dat insecten en andere dieren bij de kinderen vandaan houdt.

Inschrijven

Wilt u uw kind direct inschrijven bij Kinderdagverblijf Buitenpret? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Buitenpret? Dat kan natuurlijk ook!

Inschrijven  Kijkje nemen

top