Kinderdagverblijf Buitenpret gaat uitbreiden!

Kinderdagverblijf Buitenpret gaat uitbreiden met een nieuw te bouwen Medisch Kinderdagverblijf.
Ons nieuwe gebouw komt achter het bestaande gebouw in het weiland.

Het doel:
Verpleegkundigen én pedagogisch medewerkers zorgen samen voor een optimale opvang van chronisch- en langdurig zieke kinderen en kinderen met een lichamelijk of verstandelijk beperking in de leeftijd van 0 tot 8 jaar. Het doel is een omgeving te creëren waar kinderen ondanks hun ziekte of aandoening kind kunnen zijn. De kwalitatief, professionele en veilige kinderopvang ontlast voor een deel het hele gezin.
Het geeft ouders/verzorgers de mogelijkheid om te werken, zich te ontspannen of aandacht te geven aan broertjes/zusjes en balans te creëren in de gezinssituatie.

De kinderen van het dagverblijf en de kinderen van het medisch dagverblijf ontmoeten elkaar op de kinderboerderij. Er worden activiteiten gedaan samen met de dieren zoals konijnen knuffelen, het verzorgen van de pony’s en rijden met de pony’s.

Voor welke doelgroep is het:
–  kinderen met een intensieve zorgvraag;
–  kinderen met een (chronische) ziekte of een aangeboren afwijking;
–  kinderen met een verpleegkundige handeling die niet continu zorg nodig hebben;
–  kinderen met een ontwikkelingsachterstand, die extra ondersteuning krijgen van een
fysiotherapeut of logopediste.

Door de ruimte, vrijheid, de dieren en de buitenlucht creëren we een optimale omgeving om te leren, te spelen en samen te werken.
Vooral kinderen die moeite hebben met het functioneren in grote groepen en zich snel opgesloten voelen hebben veel baat bij de activiteiten op een kinderboerderij.
Er is ruimte om je terug te trekken en even te kalmeren bij de dieren zonder dat er altijd mensen om je heen zijn. Dieren werken rustgevend en stressverlagend doordat ze voorspelbaar zijn en warmte en rust uitstralen.
De dieren zelf hebben een therapeutische werking doordat ze mak, aaibaar en knuffelbaar zijn.
De werkzaamheden die de dieren met zich mee brengen en waar de kinderen aan mee helpen leert ze verantwoording te nemen, samen te werken en werkjes af te maken.
Doordat er een zichtbaar eindresultaat is zijn de kinderen trots op wat ze gedaan hebben. Ongedwongen en spelenderwijs wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, eigenwaarde en de omgang met andere kinderen. Wij zien graag dat kinderen op de boerderij komen omdat ze zich thuis voelen en de activiteiten zien als een hobby.

Wat voor activiteiten doen we:
Het belangrijkste zijn de dieren, deze worden gevoerd en verzorgd. We hebben kippen, schapen, pony’s, geiten, konijnen, cavia’s, katten en een hond. Daarnaast houden we een moestuin bij. Het jaargetijde speelt op de boerderij een grote rol, in de zomer zijn er andere dingen te doen dan in de winter. In het voorjaar krijgen de schapen lammetjes.

In de winter staan alle dieren binnen en zijn we vaker in de stal te vinden. We hebben voor de kinderen een trampoline, skelters, een speelveld met een grote zandbak en een weiland waar hutten in gebouwd kunnen worden. Verder kunnen we ponyrijden.

Kinderopvang voor broertjes en zusjes
Buitenpret biedt ook de mogelijkheid om reguliere kinderopvang te bieden aan broertjes en zusjes. Kinderen uit hetzelfde gezin waarvan één kind specialistische zorg nodig heeft, kunnen zo naar hetzelfde kinderdagverblijf wat een extra ontlasting voor ouders kan zijn.

Medio juni 2018 gaan we starten met de bouw en we hopen eind van 2018  klaar te zijn.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Joke Borgstein – van Dord
Kinderdagverblijf Buitenpret
Prinses Margrietstraat 5
4023 AD Rijswijk.

 

top