Knuffelen met dieren bij kinderdagverblijf Buitenpret

Kinderen met en zonder specifieke zorgvraag kunnen elkaar ontmoeten op onze kinderboerderij in Rijswijk.

Er worden activiteiten gedaan samen met de dieren zoals konijnen knuffelen, het verzorgen van de pony’s en rijden met de pony’s.
Door de ruimte, vrijheid, de dieren en de buitenlucht creëren we een optimale omgeving om te leren, te spelen en samen te werken.
Vooral kinderen die moeite hebben met het functioneren in grote groepen en zich snel opgesloten voelen hebben veel baat bij de activiteiten op een kinderboerderij.
Er is ruimte om je terug te trekken en even te kalmeren bij de dieren zonder dat er altijd kinderen om je heen zijn. Dieren werken rustgevend en stressverlagend doordat ze voorspelbaar zijn en warmte en rust uitstralen.
De dieren zelf hebben een therapeutische werking doordat ze mak, aaibaar en knuffelbaar zijn.
De werkzaamheden die de dieren met zich mee brengen en waar de kinderen aan mee helpen leert ze verantwoording te nemen, samen te werken en werkjes af te maken.
Doordat er een zichtbaar eindresultaat is zijn de kinderen trots op wat ze gedaan hebben. Ongedwongen en spelenderwijs wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, eigenwaarde en de omgang met andere kinderen. Wij zien graag dat kinderen op de boerderij komen omdat ze zich thuis voelen en de activiteiten zien als een hobby.

We hebben kippen, schapen, pony’s, geiten, konijnen, cavia’s en 2 honden. Het jaargetijde speelt op de boerderij een grote rol, in de zomer zijn er andere dingen te doen dan in de winter. In het voorjaar krijgen de schapen lammetjes.

In de winter staan alle dieren binnen en zijn we vaker in de stal te vinden.

 

Aanmelden

Wilt u uw kind direct aanmelden bij Kinderdagverblijf Buitenpret? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Buitenpret? Dat kan natuurlijk ook!

Aanmelden  Kijkje nemen

top