Bewegen met Nijntje


Een kind beweegt iedere dag
Wanneer je als kind op zeer jonge leeftijd (o tot 4 jaar) goed leert bewegen, plukt hij/zij daar later de vruchten van. Dat zie je bijvoorbeeld terug bij het behalen van een zwemdiploma, leren fietsen en zelfs leren schrijven. Wanneer je motoriek goed ontwikkeld is, heb je ook ‘goed’ leren vallen en kun je daarmee in de toekomst blessures voorkomen of snel een vaardig anticiperen op gevaarlijke verkeerssituaties.
Vanuit deze visie vinden wij als Kinderdagverblijf Buitenpret het belangrijk om samen met het Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KCGU) te werken. Het programma ‘Bewegen met Nijntje’ in de kinderopvang is een gevarieerd programma dat jonge kinderen spelenderwijs goed leert bewegen. Met dit programma kunnen wij als Kinderdagverblijf Buitenpret actief bijdragen aan de ontwikkeling van een gezonde, sportieve en vaardige generatie.

‘Bewegen met Nijntje’ is een compleet pakket om dreumesen, peuters en kleuters een goede beweegbasis te geven. Meerdere pedagogisch medewerkers hebben een training gevolgd en zijn begeleid door een beweegcoach. De beweegcoach heeft onder andere laten zien hoe herkenbare thema’s als ‘lente’, ‘dieren’ of ‘het circus’ heel makkelijk als beweegmomenten kunnen worden aangeboden aan peuters en kleuters.

 Iedere groep beschikt over een beweegklapper waarin 240 praktische beweegtips staan. Deze beweegtips kunnen op iedere groep heel makkelijk met weinig materiaal uitgevoerd worden. De beweegtips zijn verdeeld in verschillende leeftijden: dreumesen, peuter en bijna-kleuter.
Verder staat er in de klapper benodigde informatie over de 10 basisvormen van bewegen, handige muziek- en boekentips en is er een tabblad om alle themalessen te bewaren.