Snoezelen in De Notenboom


De snoezelruimte is een nieuwe wereld vol verwondering en beleving.
In ons gebouw van de Notenboom hebben we een eigen snoezelruimte, in deze snoezelruimte kunnen de kinderen van Kinderdagverblijf Buitenpret met en zonder specifieke zorgvraag ontspannen maar ook de zintuigactivering kan gestimuleerd worden. Deze activering prikkelt de belangrijkste zintuigen: Het gehoor, het zicht, de reuk, de tast en de smaak. Door deze zintuigen selectief te prikkelen, kunnen de kinderen hun emoties en gevoelens uiten. In de ruimte wordt er gewerkt met voorwerpen, beelden, geluiden, kleuren en geuren die de zintuigen aangenaam prikkelen.
Op deze manier probeert de pedagogisch medewerker contact te maken met de belevingswereld van het kind. Dit kan een positief effect hebben op de stemming en het gedrag van het kind.

De snoezelruimte heeft het thema ‘Buitenleven’. In de snoezelruimte staat een waterbed hierop kunnen kinderen ontspannen en naar de verschillende afbeeldingen kijken die de projector laat zien. In de ruimte kunnen de kinderen op het podium klimmen/ liggen en naar de bubbels in de bubbel unit kijken. In de ruimte hangen verschillende spiegels en er is een voelbord aanwezig. Kinderen kunnen tussen de vezelnevel zitten/ liggen.
Vezelnevel is ideaal voor kinderen die moeite hebben met lichteffecten. Vezelnevel stimuleert en houdt de aandacht vast. Voor het raam staat een grote zitzak en daar kunnen kinderen ontspannen en naar de boerderijdieren kijken die langs het gebouw lopen. De snoezelruimte is voor kinderen met een speciale zorgvraag een verrijking van hun belevingswereld. Voor kleine baby’s en kinderen is het een kans om heerlijk te ontspannen en te genieten.