Vacature pedagogisch medewerker 30-32 uur voor de plusopvang

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging?  Heb je zin om samen met de kinderen en je collega’s van de Notenboom en de Buitenbende elke dag een avontuur te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als pedagogisch medewerker bij Kinderdagverblijf Buitenpret zorg jij ervoor dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen in een waardevolle omgeving. Waar eigen initiatief gestimuleerd wordt en waar ruimte is voor zelfstandigheid!
Door gevarieerde en uitdagende activiteiten aan te bieden help jij kinderen mee om de wereld om zich heen te verkennen. Je biedt ze rust en structuur zodat ze uitgerust, vrolijk en in hun eigen tempo op ontdekkingstocht kunnen gaan. Je geeft ze dat zetje in de rug en vangt ze op als het even niet lukt.

De organisatie

Kinderdagverblijf Buitenpret is een professioneel kinderdagverblijf op de boerderij waar de kinderen centraal staan. Wij hebben een gigantische buitenruimte, met een variabel aanbod aan speelgenot voor kinderen van 0 tot 12 jaar.
Kinderdagverblijf Buitenpret is een middelgroot kinderopvangorganisatie in de Betuwe.
Verspreid over 4 locaties bieden wij hele dagopvang en buitenschoolse opvang aan kinderen van 0-12 jaar. Dagelijks vangen de medewerkers van Buitenpret ruim 500 kinderen op en bezorgen hen een leuke dag. Buitenpret werkt resultaat- en vraaggericht en heeft kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel staan.

Plusopvang de Notenboom

Op de Notenboom verblijven maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 0-4jaar met en zonder specifieke zorgvraag op de groep.

Kinderen met de volgende zorgvraag bieden wij opvang:

– Kinderen met een zorgvraag op het gebied van een ontwikkelingsachterstand.

– Kinderen met een zorgvraag op het gebied van medische handelingen.

– Kinderen met een zorgvraag op het gebied van lichamelijke beperkingen.

– Kinderen met een voedingsprobleem en/of afhankelijk van sondevoeding.

– Kinderen die specifieke medicatie toegediend krijgen.

– Kinderen die fysiotherapie en/of logopedie nodig hebben.

BSO+ de Buitenbende

Op de Buitenbende verblijven maximaal 8 kinderen in de leeftijd van 4-12jaar die extra begeleiding/ ondersteuning nodig hebben. Dit kan voortkomen uit een (gedrags-) stoornis, zoals autisme, ADHD of een taalontwikkelingsstoornis. Maar ook kinderen met een motorische, neurologische of andere oorzaak kunnen gebaat zijn bij een gespecialiseerde BSO.

In een gestructureerde en veilige omgeving krijgen de kinderen de ruimte om te (leren) ontspannen, te spelen en te oefenen aan een stukje zelfstandigheid en sociaal contact.

Over de functie

Je werkt volgens rooster. Je bent flexibel in de schoolvakanties en mocht het een keer nodig zijn dan kan je ook op onze reguliere kinderdagopvang en BSO locaties werken.

Jouw verantwoordelijkheden

Naast de opvang, begeleiding en verzorging van een groep kinderen heb je de volgende verantwoordelijkheden:

·      Je begeleidt de kinderen zowel in groepsverband als individueel en je stimuleert hun ontwikkeling.
·      Je draagt zorg voor een veilig klimaat in de groep, zodat de kinderen zich optimaal kunnen ontplooien.
·      Je neemt voor een deel de taken van ouder(s)/verzorger(s) over, daarom moet het bieden van kwaliteit, verantwoord werken en veiligheid vanzelfsprekend voor je  zijn.
·      Je onderhoudt een goed contact met ouder(s)/verzorger(s).
·      Je neemt deel aan werk- en teambesprekingen en je woont ouderavonden en studiedagen bij.
·      Je zorgt dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen via vakliteratuur en studiedagen van Kinderdagverblijf Buitenpret.

Welke bagage neem jij mee?

Je hebt tenminste een relevante zorgopleiding afgerond op MBO-niveau 4 (bv MZ), of HBO (richting SW, CMV, MWD).  Je hebt ervaring met de zorg voor medische kinderen en affiniteit met onze doelgroep. Heb je ervaring met kinderen met een zorgvraag dan zijn we zeker op zoek naar jou!

Je hebt plezier in een actieve en creatieve omgang met kinderen en hebt daar ook (werk-) ervaring mee. Naast een ondernemende en flexibele instelling beschik je over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. Je hebt een kind- en servicegerichte houding, bent stressbestendig en je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Als je ook nog over een dosis humor beschikt, nodigen wij je uit om te solliciteren.

Wat bieden wij jou?

Naast een salaris conform de CAO Kinderopvang en goede arbeidsvoorwaarden, biedt Kinderdagverblijf Buitenpret je een zelfstandige baan in een stimulerende werkomgeving.

Meer informatie of direct solliciteren?

Heb je nog vragen over de functie? Of wil je direct solliciteren? Neem dan contact op met:
Eva Boudewijn
Prinses Margrietstraat 5
4023 AD Rijswijk GLD

0345-502536

De sluitingsdatum van de vacature is 24 maart a.s. De CV en motivatie kunt u sturen naar: eva@kinderdagverblijfbuitenpret.nl.