Plusopvang

Ieder kind mag kind zijn! Kinderen spelen en leren met en van elkaar.

Bij Kinderdagverblijf Buitenpret geven wij vorm aan twee soorten plusopvang. Wij bieden plusopvang aan kinderen van 0-4 met en zonder specifieke zorgvraag (De Notenboom) en wij bieden plusopvang aan kinderen van 4-12 jaar met een intensieve zorgvraag en/of voor kinderen die de reguliere BSO als te intensief ervaren (De Buitenbende).

De insteek van onze plusopvang is kleinschalig, meer overzicht, ruimte, aandacht en meer structuur. Hierdoor willen we realiseren dat de kinderen een fijne dag beleven, positieve ervaringen opdoen en gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. Op onze plusopvang ervaren de kinderen minder prikkels dan op reguliere groepen en is er meer individuele begeleiding voor de kinderen. We werken met een vast dagprogramma en dit wordt mogelijk ondersteund met foto’s en/of picto’s als dit nodig is.

 

Kinderdagverblijf Buitenpret geeft vorm aan 2 soorten plusopvang

Plusopvang de Notenboom

In De Notenboom kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar met en zonder specifieke zorgvraag elkaar ontmoeten, samen met de dieren knuffelen/verzorgen, met elkaar spelen, gezellig kletsen en van elkaar leren. Ongedwongen en spelenderwijs wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, eigenwaarde en de omgang met andere kinderen.

Plusopvang BSO de Buitenbende

De BSO de Buitenbende is een plusopvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar met een intensieve zorgvraag en/of voor kinderen die de reguliere BSO als te intensief ervaren. We werken spelenderwijs aan de ontwikkeling van elk kind. Binnen de Buitenbende wordt opvang geboden voor kinderen met een extra zorgvraag in een kleine groep.