Plusopvang

Ieder kind mag kind zijn! Kinderen spelen en leren met en van elkaar.

Bij Kinderdagverblijf Buitenpret geven wij vorm aan twee soorten plusopvang. Wij bieden plusopvang aan kinderen van 0-4 met en zonder specifieke zorgvraag (De Notenboom) en wij bieden plusopvang aan kinderen van 4-12 jaar met een intensieve zorgvraag en/of voor kinderen die de reguliere BSO als te intensief ervaren (De Buitenbende).

We werken spelenderwijs aan de ontwikkeling van elk kind. De kinderen krijgen tijdens de opvang de juiste aanmoedigingen en steun van onze pedagogisch medewerkers.

Vaste rituelen, ritme en regels zorgen ervoor dat kinderen zich zeker voelen. Vanuit een veilige basis durven en kunnen zij de wereld te ontdekken.

 

 

 

 

 De insteek van onze plusopvang is kleinschalig, meer overzicht, ruimte, aandacht en meer structuur. Hierdoor willen we realiseren dat de kinderen een fijne dag beleven, positieve ervaringen opdoen en gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.  Op onze plusopvang ervaren de kinderen minder prikkels dan op reguliere groepen en is er meer individuele begeleiding voor de kinderen. We werken met een vast dagprogramma en dit wordt mogelijk ondersteund met foto’s en/of picto’s als dit nodig is.